• Ласкаво просимо на Перший український портал супутникового телебачення та IPTV.
 

Показати дописи

У цьому розділі можна переглянути всі дописи, зроблені цим учасником. Зауважте, що ви можете бачити лише дописи, створені в областях, до яких у вас зараз є доступ.

Показати дописи

Повідомлення - Admin

#1
За місцеперебуванням супутників Starlink тепер можна стежити в режимі реального часу

Компанія SpaceX представила інтерактивну мапу, що дозволяє відстежувати місцеперебування інтернет-супутників Starlink на орбіті Землі в режимі реального часу.

На вебресурсі також розміщено актуальну статистику щодо кількості запущених апаратів системи Starlink та тих, які нині працюють на орбіті.

Станом на сьогодні SpaceX успішно вивела на орбіту 5977 супутників Starlink. З них 5601 апарат наразі перебуває в експлуатації, забезпечуючи високошвидкісний доступ до інтернету в різних куточках планети. 376 супутників були зведені з орбіти через неможливість досягти цільових параметрів або через наявні конструктивні недоліки.

Запущена онлайн-карта дозволяє в реальному часі спостерігати за пересуванням робочих інтернет-супутників Starlink на орбітальних траєкторіях навколо Землі. Користувачі можуть відстежити положення апаратів, що обертаються на різних орбітах.

Представлена інтерактивна карта – це зручний інструмент для відкритого моніторингу за розвитком проєкту зі створення глобальної супутникової інтернет-мережі Starlink. У SpaceX обіцяють постійне оновлення мапи при подальшому нарощуванні супутникового угруповання.
#2
На Netflix вийшов трилер за участю Кілліана Мерфі, який сам актор ненавидить дивитися

На платформі Netflix вийшов трилер "Нічний рейс" за участі оскароносного ірландського актора Кілліана Мерфі. Незважаючи на непогані відгуки критиків, сам артист ненавидить дивитися цей фільм.Про це повідомляє Lad Bible. Зірка "Оппенгеймера" та "Гострих картузів" зіграв у кінострічці терориста на ім'я Джексон Ріппнер.

За сюжетом, персонаж Мерфі викрав батька жінки, поруч з якою сидів він сидів у літаку. Ріппнер сподівався, що героїня стане частиною його плану вбити очільника внутрішньої безпеки США.

Спойлер
"Нічний рейс" має 80% рейтингу на Rotten Tomatoes, що тільки спантеличує шанувальників актора: чому ж він так не любить цей фільм? В інтерв'ю GQ знаменитість був здивований тим, що більшість американців знають його саме за цим кіно.

"Я думаю, що справа в його двоїстості. Саме тому я хотів зіграти в ньому. Ці дві речі, хороший хлопець і поганий хлопець в одній особі", – сказав ірландець. Він додав, що йому сподобалося працювати з акторкою Рейчел МакАдамс.

Однак він не вважає "Нічний рейс" шедевром. "Нам було весело працювати над фільмом. Але я не думаю, що це хороший фільм. Це хороше кіно категорії B", – пояснив Мерфі. Критики Rotten Tomatoes зазначають, що сюжет фільму, який розгортається у літаку, дозволяє відчути високий, але "бажаний" рівень напруги.

#3
Хітовий серіал від Netflix розлютив китайців через одну сцену

Китайці обурені через початкову сцену в серіалі "Проблема трьох тіл", де студенти вбивають професора фізики. За їх словами, американці паплюжать історію Китаю.

Екранізація популярного китайського науково-фантастичного роману "Проблема трьох тіл" від Netflix викликала негативну реакцію китайських глядачів. Деякі китайці обурюються та звинувачують американський серіал в тому, що він виставляє Китай у поганому світлі. Все завдяки початковій серії серіалу, яка показує часи "Культурної революції" Мао Цзедуна.
Спойлер
Серіал "Проблема трьох тіл" заснований на трилогії китайського письменника-фантаста Лю Цисіня. Роман отримав престижні нагороди та шанувальників по всьому світу, зокрема книгу читали колишній президент США Барак Обама та автор "Гри престолів" Джордж Мартін. Однак самі китайці різко критикують адаптацію серіалу "Проблема трьох тіл" від Netflix. Після прем'єри серіалу у китайських соцмережах панувало обурення. Китайці масово звинувачували американців у спотворені історії КНР, через початкову сцену у серіалі. Епізод показує жорстоке побиття хунвейбінами (войовничі загони студентів та школярів) професора фізики в 1966 році під час "Культурної революції" Мао Цзедуна в Китаї. Ця сцена запускає сюжетну лінію, яка є центральною в першій книзі науково-фантастичного серіалу. Однак такий епізод не сподобався китайцям.

Цікаво, що у 2023 році була створена китайська адаптація роману "Проблеми трьох тіл" з 30 серій. Тоді критики звинуватили уряд у спробі викреслити "Культурну революцію" з китайської історії, оскільки цей сюжет був повністю опущений в місцевій адаптації. Акторка Розалінда Чао, яка грає дорослу Є Веньцзе у серіалі "Проблема трьох тіл" заявила, що ця сцена повинна бути, адже виносить деякі моменти історії "Культурної революції" за межі Китаю. Вона наголошує, що в Китаї ніхто не може відкрито говорити про революцію, хоча це важлива частина історії країни.
#4
Spotify запускає власні відеокурси для навчання

Spotify починався як додаток для прослуховування музики. Але поступово він додав багато інших речей – подкасти, аудіокниги, а нещодавно навіть музичні відео. А зі вчорашнього дня він розпочинає тестування, в рамках якого пропонує навчальні відеокурси у Великій Британії.

Освітній контент досить далекий від музики, та все ж Spotify, здається, має намір рости і розширювати свою сферу діяльності, виходячи далеко за межі "просто" музики, на краще чи на гірше. Наразі компанія співпрацює з такими освітніми технологічними компаніями, як BBC Maestro, PLAYvirtuoso, Skillshare та Thinkific у Великій Британії.
Спойлер
Відеокурси можна буде придбати окремо від підписки на Spotify, але ви зможете безплатно переглянути щонайменше два уроки з кожного курсу, перш ніж купувати додаткові уроки, незалежно від того, чи користуєтеся ви безплатним тарифним планом, чи підписуєтесь на Premium.

Курси з'являтимуться в додатку разом із музикою, подкастами та аудіокнигами. У Spotify кажуть, що освітній контент "охоплює різноманітні теми", які згруповані за чотирма основними напрямками: створення музики, творчість, бізнес та здоровий спосіб життя.

За словами Бабара Зафара, віцепрезидента з розробки продуктів у Spotify:

"Тестування відеокурсів у Великобританії дозволяє нам дослідити чудову можливість краще задовольнити потреби наших користувачів, які активно цікавляться навчанням. Багато з наших користувачів щодня використовують подкасти та аудіокниги для своїх навчальних потреб, і ми вважаємо, що ця активна спільнота буде зацікавлена в доступі та придбанні якісного контенту від творців відеокурсів. У Spotify ми постійно прагнемо створювати нові пропозиції для наших авторів і користувачів, і, створивши найкращі у своєму класі персоналізовані пропозиції музики та подкастів, ми з нетерпінням чекаємо можливості дослідити потенціал відеонавчання на Spotify."
#5
Торгівля терміналами Starlink на чорному ринку набуває глобальних масштабів,

Експерти висловлюють серйозне занепокоєння через відсутність контролю над тим, хто має доступ до супутникової системи зв'язку Starlink від компанії SpaceX Ілона Маска та як вона використовується.

За даними розслідування ........g, термінали Starlink активно продаються на тіньових ринках багатьох країн світу. Це ставить під сумнів здатність компанії повністю контролювати використання своєї розробки.
Спойлер
Як повідомляється, нелегальний продаж терміналів Starlink виник у регіонах, де є гостра потреба у високошвидкісному та надійному інтернет-зв'язку. Зокрема, їх використовували під час громадянської війни в Ємені.

Крім того, системи Starlink застосовують сили швидкого реагування в Судані, куди термінали потрапили контрабандним шляхом через Уганду й Південний Судан. Це сталося на тлі тривалої відсутності звичайного інтернету в країні.

За даними видання, факти використання терміналів Starlink також зафіксовані у Венесуелі, яка перебуває під американськими санкціями. Попри відсутність країни на карті покриття Starlink, у соцмережах активно рекламуються ці системи зв'язку.

«Це викликає глибоке занепокоєння, адже процес продажу та використання системи Starlink, виробленої приватною компанією, ніким не регулюється. Ніхто не несе відповідальності за те, хто має до неї доступ і як вона використовується», – заявила науковиця з міжнародних питань та питань безпеки в Австралійському інституті Емма Шортріджс.

........g також повідомляє, що у .......-групах у ПАР з'явилися провайдери, які пропонують купити та активувати комплекти Starlink у сусідньому Мозамбіку, де є ліцензія на їх використання. Після цього термінали доставляються клієнтам у ПАР через кордон.

Обійти заборону на використання Starlink, за даними американського видання, можна сплативши за послуги міжнародною карткою. Таким чином діють і провайдери в інших країнах, зокрема у Венесуелі.
#6
Південнокорейське ТБ випробовує штучний інтелект у ролі телеведучої

У південнокорейській провінції Чеджу розпочався експеримент із застосуванням штучного інтелекту для ведення телевізійних новин. місцевий медіаресурс запустив програму новин, де ведучою виступає віртуальна дівчина, згенерована нейромережами.

Створена за допомогою ШІ-технологій телеведуча отримала ім'я «J-na», що перекладається як «Новини та AI». Вона веде щоденний випуск новин, який транслюється на YouTube-каналі. Алгоритми виконують повний цикл виробництва програми: від збору інформаційних матеріалів та написання сценарію до відтворення діалогів віртуальною ведучою.

Медіакомпанія вбачає в застосуванні штучного інтелекту для телевиробництва значну економію коштів. За даними розробників, витрати на утримання віртуальної телеведучої складають близько 600 000 вон (приблизно 17 500 гривень) на місяць, що в десятки разів дешевше, ніж залучення реальних ведучих.

«Наймання людей як ведучих новин вимагає значних витрат, тому ми шукали альтернативу і зупинили свій вибір на штучному інтелекті», – прокоментував представник південнокорейського телеканалу.

Якщо експеримент із застосуванням ШІ-ведучої виявиться успішним, цю практику можуть перейняти й інші телеканали Південної Кореї.

#7
Київстар ТБ покаже серіали, зняті за підтримки держави

Платформа Київстар ТБ покаже серіали, які було створено за підтримки держави.
Київстар ТБ у партнерстві з Державним підприємством «Мультимедійна платформа іномовлення України» (ДП «МПІУ») покаже на своїй OTT-платформі 9 нових серіалів українського виробництва. Проєкти стали переможцями мистецького конкурсу ДП «МПІУ» на виробництво контенту сучасної тематики у 2023 році.

До переліку ввійшли наступні стрічки: «Шлях додому», «Курс щасливого життя», «Моє кіно», «Новорічна Шкереберть», «Тут і тепер», «Сховища. Вісім історій», «Сімейний консультант», «Поклик кохання» та «Мангровий гай». Прем'єри відбуватимуться послідовно, перша з яких – «Тут і тепер» за романом Ірен Роздобудько – стартує вже сьогодні, 25 березня. Телесеріал покажуть одночасно на Київстар ТБ та телеканалі «Дім».

«Ці серіали стануть чудовим доповненням нашої колекції вітчизняного відеоконтенту, яка на Київстар ТБ є найбільшою серед українських OTT-платформ», – зазначив СЕО Київстар ТБ Павло Рибак.

За словами генеральної директорки ДП «МПІУ» Юлії Островської, через місяць після прем'єри на Київстар ТБ нові серіали також стануть доступними на YouTube-каналі «Дім».

Платформа Київстар ТБ налічує понад 400 телеканалів та 20 000 одиниць відеоконтенту з функціями керування ефіром, запису, створення персональних профілів тощо. Перегляд можливий на 5 різних пристроях одночасно.

Нагадаємо, раніше у додатку Київстар ТБ з'явився дитячий профіль.
#8
Spotify нарешті запустив мініплеєр для Windows і Mac

Spotify оголошує про запуск нової функції на macOS та Windows. Вона називається Miniplayer і наразі доступна лише для передплатників Spotify Premium.Мініплеєр, як випливає з назви, призначений для того, щоб дати вам максимальний контроль над вашою музикою та подкастами з мінімальним втручанням. Наприклад, якщо ви хочете швидко пропустити трек, відрегулювати гучність або змінити режим повтору, вам більше не потрібно перемикатися у вікно Spotify – просто скористайтеся мініплеєром.
Спойлер
Мініпрогравач може змінювати свою форму на квадрат, прямокутник або "витончену смужку", як показано вище. Він підтримує як музику, так і подкасти, і Spotify стверджує, що "він забезпечує збалансований досвід, однаковою мірою обслуговуючи як відео, так і музичний контент". Він виводить відеоподкасти в режимі "картинка в картинці" з елементами керування, і ви можете змінювати розмір відеоплеєра.

Якщо ви натиснете на ім'я виконавця, назву пісні або обкладинку альбому, то відкриєте основний додаток Spotify. Мініплеєр знаходиться у правому нижньому куті десктопної програми Spotify, між кнопками регулювання гучності та повноекранного режиму.

Мініпрогравач плаває над іншими програмами, тому він не заважає вашому робочому процесу так сильно, як перемикання вікон, і його можна відкрити або закрити, не перериваючи процес прослуховування, оскільки він не замінює головне вікно Spotify.
#9
Вийшов трейлер «Заколотного місяця 2» від Netflix

На YouTube-каналі Netflix з'явився перший трейлер фільму під назвою «Бунктовий місяць, частина 2: Даруючий шрами».
Сіквел режисирував Зак Снайдер, він поставив перший фільм. До акторського складу входить Софія Бутелла, Джимон Хонсу, Ед Скрейн, Міхіл Хейсман, Пе Дуна, Рей Фішер, Чарлі Ханнем та Фра Фі.

#10
Тайвань планує створити власну мережу супутникового інтернету

Тайвань має намір створити власну мережу супутникового інтернету для забезпечення національної безпеки та надійного зв'язку. Як повідомляє The New York Times, ця ініціатива пов'язана з прагненням острова позбавитися залежності від сервісу Starlink, який належить компанії SpaceX Ілона Маска.
Спойлер
Геополітична напруженість у відносинах з Китаєм та вразливість наявної інтернет-інфраструктури змушують Тайвань шукати альтернативи. Сервіс Starlink відзначився забезпеченням критично важливого інтернет-зв'язку під час надзвичайних ситуацій у різних куточках світу, зокрема в Україні під час війни.

Проте у тайванського уряду є занепокоєння щодо потенційних ризиків надмірної залежності від системи, що перебуває під одноосібним контролем приватної компанії. Відстань лише 128 кілометрів від Китаю робить Тайвань вразливим до кібератак та військових провокацій.

«Нагальна потреба в автономній супутниковій мережі стала очевидною після перебоїв з інтернетом в Україні внаслідок бойових дій», – цитує The New York Times слова одного з тайванських посадовців.

Амбітний план Тайваню передбачає створення власного сузір'я супутників, незалежного від SpaceX. Уряд острова виділив $1,3 мільярда на космічну програму з метою запуску першого супутника зв'язку до 2026 року.

На перехідний період, поки буде створюватись власна система, Тайвань уклав угоди з наявними супутниковими операторами, такими як SES та Eutelsat OneWeb, для забезпечення постійного інтернет-зв'язку.

Окрім гарантування безпеки комунікацій, ініціатива також розглядається як можливість зміцнити позицію Тайваню як технологічного центру та утвердити його як важливого гравця в космічній галузі.

Водночас на шляху реалізації цього проєкту є значні перешкоди, зокрема високі витрати на запуск супутників, де традиційно домінують кілька глобальних компаній.
#11
СТРИМІНГОВА ПЛАТФОРМА MOVIES PLUS ПОЧАЛА ПРИЙМАТИ BTC

Стримінгова платформа Movies Plus дозволила сплачувати біткоїнами підписку на перегляд фільмів. Про це відеосервіс повідомив на своїй сторінці у соцмережі X.«Movies Plus стала першою стримінговою відеоплатформою, яка приймає біткоїни! Тепер ви можете здійснити передплату Movies Plus у BTC», – йдеться у повідомленні.Приймання біткоїнів стало можливим завдяки співпраці платформи з платіжним провайдером Flash, який використовує технологію Lightning Network. Нова послуга розрахована на зростаючу Біткоїн-аудиторію.
Спойлер
У Movies Plus наголосили, що їхні конкуренти, такі як Netflix, нині не приймають біткоїни безпосередньо, проте глядачі можуть придбати подарункову картку Netflix, використовуючи біткоїн та інші криптовалюти, та обміняти її для поповнення рахунку Netflix.

ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ ПРО MOVIES PLUS
Movies Plus – це умовно безкоштовна стримінгова платформа, що зібрала у себе від великих студійних фільмів до невеликого незалежного оригінального контенту.

Щоб отримати доступ до всіх функцій та контенту, користувачі можуть підписатися на Movies Plus на щомісячній або щорічній основі з автоматичним продовженням передплати прямо у застосунку. Ціни можуть відрізнятися залежно від регіону та підтверджуються перед покупкою у застосунку.
ФІЛЬМИ ПРО БІТКОЇН
У 2023 році з 24 по 26 березня відбувся перший кінофестиваль Bitcoin FilmFest, присвячений фільмам про Біткоїн.

Протягом двох днів гості фестивалю змогли переглянути вісім художніх та документальних фільмів, серед яких «Таємниця Сатоші» (Satoshi mystery) та «Вікенд капіталізму» (Weekend of capitalism).
Передплата в застосунку автоматично продовжується після закінчення терміну. Всі платежі здійснюються через обліковий запис Google користувача та можуть бути керованими в налаштуваннях облікового запису після першого платежу.
#12
Словенський провайдер T-2 розпочав трансляцію ефіру українського каналу іномовлення "Дім" на території ЄС

Українське іномовлення збільшує присутність на телекомунікаційному ринку ЄС. ДП "МПІУ" надало дозвіл на ретрансляцію ефіру каналу "Дім" в кабельних мережах Словенії та через інтернет мовлення на території ЄС одній з найбільших телекомунікаційних компаній Словенії T-2.

Домовленість з провайдером забезпечує можливість трансляції каналу "Дім" у мережах оптоволоконного, xDSL, кабельного, мобільного та супутникового інтернету Starlink, по всій території ЄС. Найбільше абонентів Т-2 мають змогу дивитись "Дім" в Хорватії, Бельгії, Італії, Австрії. "Дім" також доступний у кабельних мережах територіальних громад Словенії: в Мирні, Подпечі, Лошкій Долині, Іванчній Гориці, Метліці, Камнику та Єсеніці.
Спойлер
Перевагами провайдера є можливість перегляду програм у стандартній, високій та 4К роздільній здатності, перегляд на трьох пристроях одночасно, швидкий перехід між телевізійними програмами, функції батьківського контролю, зупинки трансляції, налаштування нагадувань, запису улюблених програм та доступ до архіву, формування персоналізованої відеотеки.

Ефір "Дому" доступний цілодобово в інтерфейсі Т-2 TV для смарт пристроїв з операційними системами Tizen, Android, webOS, Vidaa, Amazon Fire TV, Xiaomi TV Box і Apple TV box та в мобільному додатку Т-2 tv2go для користувачів Android, iOS та HarmonyOS.

В пакеті послуг T-2 "Іноземні національні та комерційні телепрограми" також доступна трансляція телеканалу FREEДOM, орієнтованого на російськомовних глядачів за межами України.

T-2 — приватна телекомунікаційна компанія, заснована у 2004 році у Словенії. Вона надає абонентам послуги "пакетного телебачення", мобільного зв'язку та інтернету на території ЄС. Перевагою провайдера є безпека та надійність мережі, передові технологічні рішення. T-2 — постачальник телекомунікаційних послуг на ринку Словенії, який вперше розпочав трансляцію контенту в HD якості у 2006 році, запропонував функцію об'ємного звуку Dolby Digital через IPTV у 2009 році, послугу 3D телебачення у 2010 році та мовлення у форматі 4K у 2018 році.

Як повідомлялося раніше, трансляція телеканалу українського іномовлення "Дім" стала доступною в усіх тарифних пакетах одного з найбільших чеських інтернет-провайдерів онлайн телебачення Gonet.TV, який можна дивитися в країнах Європейського Союзу, а також в Ісландії та Норвегії.

Довідка:

"Дім" — україномовний телеканал, що входить до системи українського державного іномовлення, орієнтований на українських біженців за кордоном та внутрішньо переміщених осіб. Завдання каналу — підтримувати зв'язок з українцями, яких війна вирвала з рідних домівок, знайомити світ з українською багатонаціональною ідентичністю, історіями української стійкості та героїзму, культурою, традиціями, звичаями.

Ефір телеканалу «Дім» також можна дивитися на діджитал-майданчиках мовника в мережі інтернет: на сайті та на YouTube-каналі, за допомогою супутникового мовлення (через супутники Hot Bird 13G та Astra-4A), через ОТТ-платформи та мережі кабельних операторів.
#13
Чорне дзеркало» повернеться на Netflix у 2025 році

Netflix підтвердив, що сьомий сезон науково-фантастичної антології «Чорне дзеркало» вийде у 2025 році. Він складатиметься з шести епізодів.Подробиць про новий сезон поки що небагато. Проте компанія офіційно підтвердила, що один з епізодів стане прямим продовженням «USS Каллістер» з четвертого сезону, в якому знявся Джессі Племонс.

#14
Netflix показав трейлер фантастики "Атлас"

Netflix випустила тизер-трейлер фантастичного фільму "Атлас", головну роль у якому грає Дженніфер Лопес. Вона виступить в образі дата-аналітика Атлас Шеппард — «блискучого фахівця, який категорично не приймає штучного інтелекту». Прем'єра фільму запланована на 24 травня, режисером "Атласу" виступає Бред Пейтон ("Розлом Сан-Андреас", "Ремпейдж").

#15
Провайдер «Еверест» відновив мовлення телеканалів Starlight Media

Телекомунікаційний оператор «Еверест» оголосив про повернення популярних телевізійних каналів до своїх пакетів послуг. Після тривалих перемовин з медіагрупою Starlight Media, абонентам знову доступні ICTV, ICTV2, СТБ, Новий, М1, М2, ОЦЕ та Travel & Adventure. Крім того, до переліку каналів додано новинку від Stirlight Media – «Твій серіал».У своїй заяві провайдер «Еверест» запевнив, що відновлення мовлення каналів Starlight Media не вплине на поточні тарифи для абонентів. «Врахувавши численні звернення від наших клієнтів, ми докладали максимальних зусиль, щоб забезпечити повернення цих популярних каналів без підвищення абонплати», – прокоментували в компанії.Наразі абонентам «Еверест» доступно близько 140 телевізійних каналів різноманітної тематики.