• Ласкаво просимо на Перший український портал супутникового телебачення та IPTV.
 

Останні повідомлення

#11
IPTV / Re: Новини IPTV і інтернет-тел...
Останній допис від Admin - 23 Березень 2024, 23:03:22
Spotify нарешті запустив мініплеєр для Windows і Mac

Spotify оголошує про запуск нової функції на macOS та Windows. Вона називається Miniplayer і наразі доступна лише для передплатників Spotify Premium.Мініплеєр, як випливає з назви, призначений для того, щоб дати вам максимальний контроль над вашою музикою та подкастами з мінімальним втручанням. Наприклад, якщо ви хочете швидко пропустити трек, відрегулювати гучність або змінити режим повтору, вам більше не потрібно перемикатися у вікно Spotify – просто скористайтеся мініплеєром.
Спойлер
Мініпрогравач може змінювати свою форму на квадрат, прямокутник або "витончену смужку", як показано вище. Він підтримує як музику, так і подкасти, і Spotify стверджує, що "він забезпечує збалансований досвід, однаковою мірою обслуговуючи як відео, так і музичний контент". Він виводить відеоподкасти в режимі "картинка в картинці" з елементами керування, і ви можете змінювати розмір відеоплеєра.

Якщо ви натиснете на ім'я виконавця, назву пісні або обкладинку альбому, то відкриєте основний додаток Spotify. Мініплеєр знаходиться у правому нижньому куті десктопної програми Spotify, між кнопками регулювання гучності та повноекранного режиму.

Мініпрогравач плаває над іншими програмами, тому він не заважає вашому робочому процесу так сильно, як перемикання вікон, і його можна відкрити або закрити, не перериваючи процес прослуховування, оскільки він не замінює головне вікно Spotify.
#12
IPTV / Re: Новини IPTV і інтернет-тел...
Останній допис від Admin - 18 Березень 2024, 19:23:49
Вийшов трейлер «Заколотного місяця 2» від Netflix

На YouTube-каналі Netflix з'явився перший трейлер фільму під назвою «Бунктовий місяць, частина 2: Даруючий шрами».
Сіквел режисирував Зак Снайдер, він поставив перший фільм. До акторського складу входить Софія Бутелла, Джимон Хонсу, Ед Скрейн, Міхіл Хейсман, Пе Дуна, Рей Фішер, Чарлі Ханнем та Фра Фі.

#13
Новини телебачення та радіо / Re: ТБ новини (самі свіжі)
Останній допис від Admin - 16 Березень 2024, 08:47:32
Тайвань планує створити власну мережу супутникового інтернету

Тайвань має намір створити власну мережу супутникового інтернету для забезпечення національної безпеки та надійного зв'язку. Як повідомляє The New York Times, ця ініціатива пов'язана з прагненням острова позбавитися залежності від сервісу Starlink, який належить компанії SpaceX Ілона Маска.
Спойлер
Геополітична напруженість у відносинах з Китаєм та вразливість наявної інтернет-інфраструктури змушують Тайвань шукати альтернативи. Сервіс Starlink відзначився забезпеченням критично важливого інтернет-зв'язку під час надзвичайних ситуацій у різних куточках світу, зокрема в Україні під час війни.

Проте у тайванського уряду є занепокоєння щодо потенційних ризиків надмірної залежності від системи, що перебуває під одноосібним контролем приватної компанії. Відстань лише 128 кілометрів від Китаю робить Тайвань вразливим до кібератак та військових провокацій.

«Нагальна потреба в автономній супутниковій мережі стала очевидною після перебоїв з інтернетом в Україні внаслідок бойових дій», – цитує The New York Times слова одного з тайванських посадовців.

Амбітний план Тайваню передбачає створення власного сузір'я супутників, незалежного від SpaceX. Уряд острова виділив $1,3 мільярда на космічну програму з метою запуску першого супутника зв'язку до 2026 року.

На перехідний період, поки буде створюватись власна система, Тайвань уклав угоди з наявними супутниковими операторами, такими як SES та Eutelsat OneWeb, для забезпечення постійного інтернет-зв'язку.

Окрім гарантування безпеки комунікацій, ініціатива також розглядається як можливість зміцнити позицію Тайваню як технологічного центру та утвердити його як важливого гравця в космічній галузі.

Водночас на шляху реалізації цього проєкту є значні перешкоди, зокрема високі витрати на запуск супутників, де традиційно домінують кілька глобальних компаній.
#14
Новини телебачення та радіо / Re: ТБ новини (самі свіжі)
Останній допис від Admin - 16 Березень 2024, 08:46:57
СТРИМІНГОВА ПЛАТФОРМА MOVIES PLUS ПОЧАЛА ПРИЙМАТИ BTC

Стримінгова платформа Movies Plus дозволила сплачувати біткоїнами підписку на перегляд фільмів. Про це відеосервіс повідомив на своїй сторінці у соцмережі X.«Movies Plus стала першою стримінговою відеоплатформою, яка приймає біткоїни! Тепер ви можете здійснити передплату Movies Plus у BTC», – йдеться у повідомленні.Приймання біткоїнів стало можливим завдяки співпраці платформи з платіжним провайдером Flash, який використовує технологію Lightning Network. Нова послуга розрахована на зростаючу Біткоїн-аудиторію.
Спойлер
У Movies Plus наголосили, що їхні конкуренти, такі як Netflix, нині не приймають біткоїни безпосередньо, проте глядачі можуть придбати подарункову картку Netflix, використовуючи біткоїн та інші криптовалюти, та обміняти її для поповнення рахунку Netflix.

ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ ПРО MOVIES PLUS
Movies Plus – це умовно безкоштовна стримінгова платформа, що зібрала у себе від великих студійних фільмів до невеликого незалежного оригінального контенту.

Щоб отримати доступ до всіх функцій та контенту, користувачі можуть підписатися на Movies Plus на щомісячній або щорічній основі з автоматичним продовженням передплати прямо у застосунку. Ціни можуть відрізнятися залежно від регіону та підтверджуються перед покупкою у застосунку.
ФІЛЬМИ ПРО БІТКОЇН
У 2023 році з 24 по 26 березня відбувся перший кінофестиваль Bitcoin FilmFest, присвячений фільмам про Біткоїн.

Протягом двох днів гості фестивалю змогли переглянути вісім художніх та документальних фільмів, серед яких «Таємниця Сатоші» (Satoshi mystery) та «Вікенд капіталізму» (Weekend of capitalism).
Передплата в застосунку автоматично продовжується після закінчення терміну. Всі платежі здійснюються через обліковий запис Google користувача та можуть бути керованими в налаштуваннях облікового запису після першого платежу.
#15
Новини телебачення та радіо / Re: ТБ новини (самі свіжі)
Останній допис від Admin - 16 Березень 2024, 08:46:23
Словенський провайдер T-2 розпочав трансляцію ефіру українського каналу іномовлення "Дім" на території ЄС

Українське іномовлення збільшує присутність на телекомунікаційному ринку ЄС. ДП "МПІУ" надало дозвіл на ретрансляцію ефіру каналу "Дім" в кабельних мережах Словенії та через інтернет мовлення на території ЄС одній з найбільших телекомунікаційних компаній Словенії T-2.

Домовленість з провайдером забезпечує можливість трансляції каналу "Дім" у мережах оптоволоконного, xDSL, кабельного, мобільного та супутникового інтернету Starlink, по всій території ЄС. Найбільше абонентів Т-2 мають змогу дивитись "Дім" в Хорватії, Бельгії, Італії, Австрії. "Дім" також доступний у кабельних мережах територіальних громад Словенії: в Мирні, Подпечі, Лошкій Долині, Іванчній Гориці, Метліці, Камнику та Єсеніці.
Спойлер
Перевагами провайдера є можливість перегляду програм у стандартній, високій та 4К роздільній здатності, перегляд на трьох пристроях одночасно, швидкий перехід між телевізійними програмами, функції батьківського контролю, зупинки трансляції, налаштування нагадувань, запису улюблених програм та доступ до архіву, формування персоналізованої відеотеки.

Ефір "Дому" доступний цілодобово в інтерфейсі Т-2 TV для смарт пристроїв з операційними системами Tizen, Android, webOS, Vidaa, Amazon Fire TV, Xiaomi TV Box і Apple TV box та в мобільному додатку Т-2 tv2go для користувачів Android, iOS та HarmonyOS.

В пакеті послуг T-2 "Іноземні національні та комерційні телепрограми" також доступна трансляція телеканалу FREEДOM, орієнтованого на російськомовних глядачів за межами України.

T-2 — приватна телекомунікаційна компанія, заснована у 2004 році у Словенії. Вона надає абонентам послуги "пакетного телебачення", мобільного зв'язку та інтернету на території ЄС. Перевагою провайдера є безпека та надійність мережі, передові технологічні рішення. T-2 — постачальник телекомунікаційних послуг на ринку Словенії, який вперше розпочав трансляцію контенту в HD якості у 2006 році, запропонував функцію об'ємного звуку Dolby Digital через IPTV у 2009 році, послугу 3D телебачення у 2010 році та мовлення у форматі 4K у 2018 році.

Як повідомлялося раніше, трансляція телеканалу українського іномовлення "Дім" стала доступною в усіх тарифних пакетах одного з найбільших чеських інтернет-провайдерів онлайн телебачення Gonet.TV, який можна дивитися в країнах Європейського Союзу, а також в Ісландії та Норвегії.

Довідка:

"Дім" — україномовний телеканал, що входить до системи українського державного іномовлення, орієнтований на українських біженців за кордоном та внутрішньо переміщених осіб. Завдання каналу — підтримувати зв'язок з українцями, яких війна вирвала з рідних домівок, знайомити світ з українською багатонаціональною ідентичністю, історіями української стійкості та героїзму, культурою, традиціями, звичаями.

Ефір телеканалу «Дім» також можна дивитися на діджитал-майданчиках мовника в мережі інтернет: на сайті та на YouTube-каналі, за допомогою супутникового мовлення (через супутники Hot Bird 13G та Astra-4A), через ОТТ-платформи та мережі кабельних операторів.
#16
IPTV / Re: Новини IPTV і інтернет-тел...
Останній допис від Admin - 15 Березень 2024, 15:17:31
Чорне дзеркало» повернеться на Netflix у 2025 році

Netflix підтвердив, що сьомий сезон науково-фантастичної антології «Чорне дзеркало» вийде у 2025 році. Він складатиметься з шести епізодів.Подробиць про новий сезон поки що небагато. Проте компанія офіційно підтвердила, що один з епізодів стане прямим продовженням «USS Каллістер» з четвертого сезону, в якому знявся Джессі Племонс.

#17
IPTV / Re: Новини IPTV і інтернет-тел...
Останній допис від Admin - 15 Березень 2024, 15:17:03
Netflix показав трейлер фантастики "Атлас"

Netflix випустила тизер-трейлер фантастичного фільму "Атлас", головну роль у якому грає Дженніфер Лопес. Вона виступить в образі дата-аналітика Атлас Шеппард — «блискучого фахівця, який категорично не приймає штучного інтелекту». Прем'єра фільму запланована на 24 травня, режисером "Атласу" виступає Бред Пейтон ("Розлом Сан-Андреас", "Ремпейдж").

#18
Новини телебачення та радіо / Re: ТБ новини (самі свіжі)
Останній допис від Admin - 14 Березень 2024, 23:18:21
Провайдер «Еверест» відновив мовлення телеканалів Starlight Media

Телекомунікаційний оператор «Еверест» оголосив про повернення популярних телевізійних каналів до своїх пакетів послуг. Після тривалих перемовин з медіагрупою Starlight Media, абонентам знову доступні ICTV, ICTV2, СТБ, Новий, М1, М2, ОЦЕ та Travel & Adventure. Крім того, до переліку каналів додано новинку від Stirlight Media – «Твій серіал».У своїй заяві провайдер «Еверест» запевнив, що відновлення мовлення каналів Starlight Media не вплине на поточні тарифи для абонентів. «Врахувавши численні звернення від наших клієнтів, ми докладали максимальних зусиль, щоб забезпечити повернення цих популярних каналів без підвищення абонплати», – прокоментували в компанії.Наразі абонентам «Еверест» доступно близько 140 телевізійних каналів різноманітної тематики.
#19
Новини телебачення та радіо / Re: Супутникові новини одном р...
Останній допис від Admin - 14 Березень 2024, 16:22:38
Супутниковий сигнал Суспільного намагалися заглушити з території роzії
Спойлер
У середу, 13 березня, з Росії зафіксували другу спробу заглушити сигнал канали Перший, Суспільне Культура, Суспільне Крим, Суспільне Новини, Суспільне Спорт, а також радіостанції на супутнику Astra. Сигнал глушили з центру космічного зв'язку «Медвежі озера» у Підмосков'ї.Атака тривала упродовж години, внаслідок чого на супутнику зникли теле- та радіоканали. Невдовзі мовлення вдалося відновити.
#20
Новини телебачення та радіо / ТБ новини (самі свіжі)
Останній допис від Admin - 12 Березень 2024, 23:37:36
Нацрада закликала Disney поширити оновлену міжнародну версію «Оскара» з номінацією «Найкращий документальний фільм»

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення звернулася до представників The Walt Disney Company з проханням створити і розповсюдити серед мовників оновлену міжнародну версію цьогорічної премії «Оскар», в якій буде збережено фрагмент з номінацією «Найкращий повнометражний документальний фільм».
Спойлер
«Сьогодні всі демократії світу підтримують будь-яку можливість протистояти воєнній агресії, що загрожує мирному світовому порядку. В цей момент ваш персонал ухвалює видалити частину церемонії, де журналісти отримують нагороду за повнометражну документальну стрічку, яка розповідає про жахи й нелюдську жорстокість війни! І цей момент, який викликав колосальну емоцію в залі кінотеатру DOLBY і в численних дописах протягом дня у мережі інтернет, не побачать глядачі у багатьох країнах Східної півкулі і ті глядачі на земній кулі, хто дивитиметься Церемонію у подальших численних показах», — заявили у Нацраді.

У пресслужбі регулятора зазначили, що знайомі із поясненнями студії про попереднє планування скороченої версії та вважають, що воно цілком могло би бути лише попереднім. Водночас Нацрада з розумінням ставиться до рішення українського суспільного мовника продемонструвати цей епізод: «Це має особливе значення в нашій країні, охопленій смертельним вогнем ворожих бомбардувань».

Нагадаємо, напередодні в Суспільному повідомили, що зі скороченої міжнародної телеверсії церемонії «Оскара» організатори вирізали нагородження в номінації «Найкращий повнометражний документальний фільм», у якій перемогла українська стрічка «20 днів у Маріуполі».

Показ міжнародної скороченої версії на Суспільному був запланований 11 березня на 20:30. Однак після отримання матеріалів для трансляції від організаторів команда Суспільного виявила, що нагородження українських документалістів на них немає.

Команда мовника висловила своє обурення організаторам цьогорічної премії The Walt Disney Company Limited і замість скороченої показала українським глядачам повну версію.

Представники Disney Entertainment у відповідь на запит Української служби «Голосу Америки» пояснили, що окремі категорії та частини шоу не вдалося включити до 90-хвилинної версії для міжнародної аудиторії через часові обмеження. За словами представників компанії, вибір номінацій для скороченої версії визначили заздалегідь, декілька тижнів тому.

Там також запевнили, що до скороченої версії включено зведений підсумок усіх пропущених переможців, у тому числі «20 днів у Маріуполі».