• Ласкаво просимо на Перший український портал супутникового телебачення та IPTV.
 

Супутникові ТВ новини

Автор Admin, 12 Вересень 2019, 10:21:53

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Admin

В Україні подорожчає платне ТБ, а безкоштовне майже зникне

Вартість сигналу телеканалів для ТБ-провайдерів зросте у 2 рази.Українцям доведеться неабияк розщедриться, щоб продовжувати дивитися улюблені телеканали. З 2020 року українські медіагрупи вдвічі підвищать вартість своїх послуг для провайдерів кабельного та інтернет-телебачення, а також перейдуть на закодований супутниковий сигнал. Це означає, що і роздрібні постачальники контенту в будинках українців будуть змушені підняти ціни на свої пакети,

5 вересня медіагрупа StarLightMedia (канали ICTV, СТБ, «Новий канал», М1, М2 і «ОЦІНОК») озвучила вартість свого сигналу для роздрібних ТВ-провайдерів. Так, з початку року вони повинні будуть віддавати за кожного підключеного абонента 4,5 грн. на місяць замість нинішніх 3 грн./міс.

У липні наступного року ціна підскочить до 6 грн./міс. А в наступні два роки, за планами медійників, буде додавати ще по 1 грн. кожні 12 місяців, поки не досягне 8 грн. в місяць за абонента у 2022-му. Аналогічні цифри озвучували й в групі «1+1».

Більше того, 20 січня 2020 року канали остаточно перейдуть на закодований супутниковий сигнал. Так що дивитися їх безкоштовно з космосу вже не вийде. За оцінками експертів, головним чином це відіб'ється на вартості найбільш популярних пакетів (близько 100 каналів). З нинішніх 70 грн/міс. Абонплата в них зросте до 90-100 грн/міс. Меншою мірою це торкнеться преміум-пакетів, де частка українських каналів в загальній сумі виплачуваних медійникам роялті не така значна.

Підвищення цін телевізійники спробують компенсувати збільшенням якості. Приміром, StarLightMedia вже заявила про перехід 5 своїх каналів (крім «Оце») на HD формат. Картинку високого дозволу будуть передавати з супутника і в мережах кабельних та IPTV провайдерів. Глядачам ефірного цифрового ТБ (воно залишиться безкоштовним) дістанеться тільки сигнал в застарілому форматі SD.
Vu+Solo4k